Vasárnap, 2019-09-22, 0:22 AM


Beszámolók

Faállítás

Ez a néhány morc, rideg legény nem az ingyen tea miatt gyűlt össze az újvári nagytemplom és a plébánia közti udvaron, hanem azért, mert azt tanulták az idősebbektől, hogy karácsony előtt a mindenkori plébános hívására a cserkészfiúk legjobb tudásuk szerint gondosan kiválogatják, az állványokba faragják és templom oltárára állítják a fenyőfákat. Ebbe a munkába ne fogjon senki, aki nem hajlandó a karácsonyi szünetben korán kelni, aki fázik a fenyőgyantás ruhától, aki kezébe nem vesz baltát a nyári hónapokon kívül, akiben nincs elég alázat és tanulni vágyás és férfimunkához való jóízű kedv. Mindenki más jöhet! Mi minden évben ott vagyunk.
Az adventi koszorú szentelése

Másodszor. Megcsináltuk.
Stugel Tibor már reggel rendezte a PET palackokkal teli zsákokat, délutánra pedig meglett megint a nagy adventi koszorú. Hála a tűlevelű ágakat ajándékozóknak, a fuvarozóknak, és a munka motorjainak, Juhász Zsuzsának és Zajíček Ildikónak, meg a pár vezetőnek és rovernek, akik szúrtak, fűztek, tűztek, csomóztak, nevettek.

December 2-án már másodéves hagyományként került sor az adventi gyertyagyújtásra és koszorúszentelésre. Hallhattuk Katit konferálni, a kicsiket énekelni, Kalap urat dobolni és Fekit zongorázni, Pepíket pedig kőkeményen, ingben köszönteni a várost. A nagy hideg ellenére nagy tömeg szemlélte az egészet, és megírták ezt mások is:

ITT           ITT IS              ÉS ITT IS

Hírek
Csevegő
Naptár
Képek
Látogatók