Péntek, 2021-06-18, 11:08 AM


Leopárdok

A leopárd őrs

Kezdjük az őrsi állatunkkal, a leopárddal.
A leopárd egy állat. Azon belül emlős, azon kívül macskaféle is, bár hogy a macska fél-e tőle, még nem bizonyították. Tudniillik ritkán találkoznak, és akkor is csak úgy kutyafuttában. Még hébe-hóba sem futnak össze, mert ahol a leopárd él, ott nem havazik. Csak a puccos drága sípályákon, nagy propelleres gépekből. A macskafélék pedig köztudottan nem űzik ezt a sportot.
Előfordulása
A leopárd manapság főleg Közép-Afrikában él. Régebben sok helyen élt, és ez még megterhelő sem volt számára. Élt egész Afrikában, Afrika mellett Arábiában, Arábia mellett a Közel-Keleten, a Közép-Közel-Keleten, a Távol-Közép-Keleten, a Közép-Távol-Keleten, és a Távol-Keleten, országok szerint Törökországban, Indiában, Kínában, ezenkívül az Egyesült Királyságban, Sydneyben, Monakóban, az utóbbiakban állatkertben. Néhanapján megfordult Jáván is. Látták még ezenkívül Bagdadban, Johannesburgban, Nairobiban, tévében, újságban, illetve a Dzsungel könyvében. Kivéve ha már elpusztult, akkor már nem él sehol máshol. Akkor női táskákon, bundákon, kosztümökön, vagy a kandalló előtti szőnyegen láthatjuk.
Önmagának ily vegyes előfordultsága miatt létezik afrikai leopárd, indiai leopárd, indokínai leopárd, jávai leopárd, ceyloni leopárd, sínai leopárd, amuri leopárd, perzsa leopárd, arab leopárd, berber leopárd. Zanzibári leopárd már nem létezik, mert az emberrel való találkozásának következményeképpen kihalt. Nem csoda, ha néha félünk a találkozástól.
Megjelenése
A leopárd megjelenése egész pompás, rokonságban van a tigrissel, aki pedig egy elegáns, jóképű, fess állat”. Néhány megszállott leopárdrajongól próbál párhuzamot vonni a híres és gyönyörű egyiptomi királyné és állatunk között is, hogy ezzel is kedveskedjen a nagymacskáknak. A kleopárd ill. a Leopártra névváltozatok úgy tűnik, megmaradtak ötlet szintjén. A leopárd nemesi származása viszont vitathatatlan, az oroszlán, a tigris, és a jaguár mellett ő a negyedik nagymacska a Panthera családban. A rokoni szálak néha túl szorosak voltak a családtagok között, így születhetett meg különböző fajok képviselőinek nászából a leotig, a tiguár, vagy éppen a jagulep. Hasonló félreértésre vonatkoztatható vissza a leopárd elnevezés is, de az oroszlán egy későbbi sajtótájékoztatón igyekezett megcáfolni, hogy köze lett volna a párduchoz, ami magának a leopárdnak a köznapi neve. A családi problémák sosem voltak egyszerűek.
A leopárd bundája leginkább saját magára hasonlít, de hasonlít még a gepárdéra és a jaguáréra. A gepárd viszont a leggyorsabb szárazföldi állat, 100-ra 3 másodperc alatt gyorsul, a jaguár pedig Amerikában él és csak 6,5 alatt. Kivéve ha dízel.
(folytatás)Hírek
Csevegő
Naptár
Képek
Látogatók