Csütörtök, 2018-12-13, 0:41 AM


Főoldal » 2013 » Január » 7 » TT
9:26 AM
TT
Van már programod január 12-ére(szombat)? Ismeretlen túraútvonalakat akarsz fölfedezni, esetleg kipróbálni hogyan tudnál túlélni a vadonban, vagy csak túrázni egy jót a téli tájban? Akkor itt a helyed. Igen jól emlékszel, amit tavaly elkezdtünk azt most befejezhetjük.

Mikor: január 12(szombat). reggel 7:00 Érsekújvári vasútállomás. Ne késsél mert 7:19kor indul a vonat

Hova: Pozsonyba majd onnan busszal Máriatalba. Itt folytatjuk a tavaly befejezett túránkat és megyünk Pajštúnba és onnan vagy vissza Pozsonyba, vagy Máriatalba, vagy ahogyan érezzük magunkat. Csatolom az útvonalakat amiken persze lehet változtatni, tehát ha nem bírod, akkor úgy alakítunk, hogy bírjad.

Kinek: Mindenkinek aki szeret túrázni, és már rover korosztályba tartozik, persze vezetőket(ÖV, ST...) is várunk, tehát nem a képesítés a fontos hanem a korosztály.

Mennyi: Az utazás attól függ vann-e valamilyen kedvezménykártyád illetve vagy e 15 éves. Mindenesetre legalább 15€ legyen nálad csak az útra.(ha felnőtt vagy minden kedvezmény nélkül az út oda vissza kb. 15€ lesz.) Zsebpénzt belátásod szerint, lehet hogy megállunk valahol forró teára.

Enni: Ha teheted reggelizz otthon eleget, majd pedig hozzál magaddal ennivalót mintha egy napos túrára mennél. Tehát vagy előre megkészített kenyeret akár kettőt is, vagy 7db kiflit szalámival és paprikával :) Továbbá valamilyen édességet mint müslitičinky vagy mila, vagy egyébb nassolnivalót. Enni dél környékén fogunk, majd pedig délután valószínűleg úton hazafele. Fontos, hogy ha tudsz hozzál termoszba meleg teát!

Felszerelés: Téli túráról van szó ezért nem szabad alábecsülni az öltözékünket. A túra nem lesz nehéz, de ki tudja mennyi hó lesz, ezért ha teheted gyere a túrabakancsodba. Fontos, hogy rétegesen öltözz, hogy le tudd majd magadról venni a fölösleges ruhadarabokat ha meleged lenne és izzadnál. Legyen a nadrágod alatt vagy harisnya vagy Jégeralsó, ezenkívül legyen rajtad  meleg zokni, alsótrikó, trikó, pulóver, télikabát(tavaly nem kellett, de idén nem annyira a napos oldalon fogunk menni, tehát lehet jól jön.), sapka, kesztyü, sál.  Ha gondolod, hozhatsz pótrikót vagy pótpulóvert a tuti kedvéért. Ha nem vízálló a kabátod, hozz magaddal esőkabátot is. Hátizsákot olyat amibe mindened elfér, még a majd levett ruháid is. (max 40 l-set). Fontos a zseblámpa, illetve fejlámpa, mert lehet sötétedés után is menni fogunk, ha nagyon kemények vagyunk.

Egyéb: Ha jut eszedbe valami érdekes felszerelés vagy más móka(gázfőző, kite, frizbi...), nyugodtan hozzd magaddal.

Kérlek biztos részvételedet jelezd, nekem erre az emailre (zaj.tommy@gmail.com). Majd az állomáson találkozunk. Gyere bátran, jó élmény lesz. Túrára fel!

Tomi


Megtekintések száma: 39 | Hozzáadta:: Bálint | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:
Hírek
Csevegő
Naptár
Képek
Látogatók